Een klus huis gekocht? Deze tips maken het verhuizen eenvoudiger

Heb jij zo’n geweldig klus huis gekocht? Zo’n huis waar je helemaal in los kunt gaan; dat je helemaal naar eigen smaak kunt gaan verbouwen en inrichten? Dat is echt enorm gaaf en je gaat daarmee ook een geweldige tijd tegemoet. Er is niets leukers als een huis je eigen maken en het hele proces hiervan doormaken .Hierbij heb je altijd te maken met leuke momenten, tegenslagen en hard werken. Al die elementen samen zorgen ervoor dat het kopen van een klushuis een memorabele tijd zal worden die je niet snel zal vergeten. In dit artikel vind je twee tips waar je aan moet denken voordat je het huis gaat verbouwen of gaat verhuizen.

 

Maak een geschikte planning en budget

Voor je kiest om te gaan verbouwen, is het belangrijk dat je een heel duidelijke planning maakt, waarbij je rekening houdt met tegenslagen. Hierbij kun je denken aan een stukadoor die langer bezig is dan gepland of een elektricien die een probleem tegenkomt Je kunt er honderden verzinnen. Daarnaast is het slim om ook een goed budget te maken waar je jezelf ook aan kunt houden. Door deze twee documenten van te voren goed op orde te hebben en ze ook realistisch te maken, weet je zeker dat je zo voorbereid mogelijk aan de klus begin en makkelijker met externe partijen kunt communiceren over de budgetten en tijden. 

 

Voor je gaat verhuizen!

Bij het ene huis ben je een jaar bezig met verbouwen en bij een ander huis ben je binnen enkele weken of maanden klaar. Het kan ineens heel hard gaan en soms is je oude huis in de tussentijd al verkocht. Daarom is het goed om vanaf het begin al over je verhuizing na te denken. Kunnen de meubels direct naar het nieuwe huis komen, of moeten ze worden gestald? Wanneer ga je verhuizen en wie gaan je hierbij helpen?