Het laten spuitgieten van producten; dit zijn de mogelijkheden

Het laten spuitgieten van producten; dit zijn de mogelijkheden

Wanneer je producten wilt laten spuitgieten heb je behoorlijk veel opties waaruit je kunt kiezen. Er zijn namelijk meerdere technieken voor het spuitgieten van producten, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Het is echter wel aan te raden om je eerst goed te verdiepen in de verschillende mogelijkheden. De juiste techniek kiezen voor jouw specifieke situatie is nog behoorlijk ingewikkeld. Hieronder lees je wat nu precies de mogelijkheden zijn voor het laten spuitgieten van producten.

Compact spuitgieten
Of je nu een originele giveaway wilt laten maken of dat je jouw hoofdproduct wilt laten spuitgieten; wanneer het gaat om producten met een kleine wanddikte is compact spuitgieten de techniek die je nodig hebt. Bij een expert met de juiste kennis is het met deze techniek mogelijk om grote oplages te laten maken die er tot in detail goed uitzien.
Spuitgieten met gasinjectie

Bij het ontstaan van de allereerste kunststof hadden ze nooit durven dromen dat het ooit mogelijk zou zijn, maar tegenwoordig kunnen specialistische bedrijven dankzij gasinjectie kunststof producten maken die in zijn geheel hol zijn, of gedeeltelijk hol zijn. Dit biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om onderdelen van bepaalde producten zo vorm te geven dat ze makkelijker in elkaar gezet kunnen worden dankzij holle bevestigingsruimten.
Tweecomponenten spuitgieten

De naam zegt het eigenlijk al: dit is dé techniek die het mogelijk maakt om van twee of meer kunststof materialen één product te maken. Het is mogelijk om combinaties te maken met meerdere kleuren, maar ook met harde en zachte kunststoffen. Deze techniek heeft daarnaast nog meer voordelen. De belangrijkste zijn dat het een grote ontwerpvrijheid geeft en een belangrijke kostenbesparing oplevert.

EVA spuitgieten

EVA is de naam van een materiaal dat bij deze spuittechniek wordt gebruikt. Het is een zacht, flexibel en slijtvast materiaal. Zeer wenselijk voor veel producten dus. Het is dankzij deze eigenschappen een effectief en duurzaam materiaal. Daarnaast is het ook voor ontwerpers een prettig materiaal om mee te werken. Dit omdat het materiaal in veel verschillende kleuren en zachtheden verkrijgbaar is.

Nabewerking
Om de producten die voortkomen uit de eerder beschreven spuittechnieken helemaal af te maken is het ook mogelijk om te kiezen voor nabewerking van jouw product. Door middel van een oppervlaktebehandeling wordt jouw product dan voorzien van decoraties en bekledingen. Een goede specialist kan werken met de meest gladde kunststof producten, zodat jouw product vrijwel altijd na te bewerken is.

Het is dus belangrijk om goed te bedenken wat je wilt met jouw product en welke aanbieder hier voor kan zorgen!