Ik ga verbouwen en neem mee…

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: het is tijd voor een verbouwing en er moet een timmerman ingehuurd worden. Kies je voor een timmerman met ervaring maar een hoog uurloon, of een timmerman met minder ervaring en dus een lager uurloon. En hoe komt het dat de prijzen zo erg verschillen? Zullen de werkzaamheden wel goed uitgevoerd worden als je kiest voor de timmerman met het lage uurloon?  

Het uurloon

Vaak is het eerste waar de klant op afgaat het uurloon, hier kunnen grote verschillen in zitten en het is niet altijd duidelijk waarom. Een reële prijs voor een timmerman is 35 tot 40 euro per uur. Toch zien we erg vaak dat timmermannen hun diensten aanbieden onder deze prijs of juist ver daarboven. Een reden hiervoor kan de hoeveelheid ervaring van de timmerman zijn. Soms ligt een uurloon erg hoog omdat het een vakman is die genoeg werk heeft. Door deze luxe kan hij een hoger uurloon vragen. Ook is het belangrijk om te informeren of de reiskosten vergoed moeten worden.

Soort werkzaamheden

Er is tegenwoordig een ruim aanbod van timmermannen/verhuizers/stucadoors, dit is een voordeel voor jou. Dit betekent ook dat de keuze lastiger wordt. Het is daarom belangrijk eerst voor jezelf duidelijk te hebben waar je naar op zoek bent. Om wat voor werkzaamheden gaat het? Een betonnen vloer storten verschilt erg van kunststof kozijnen plaatsen. Waar de ene timmerman erg snel maar hard aan het werk is zal een andere timmerman meer op de details letten. Welke heb jij nodig?       

Referenties

Kom je er niet uit dan is de ouderwetse manier misschien nog wel de beste. Vraag eens na bij vrienden en familie welke timmerman goed werk levert en een juiste prijs vraagt. Ook als je iemand op het oog hebt en hem nog niet kent kun je navraag doen om op deze manier een goede indruk te krijgen. Met deze informatie kun je vervolgens een keuze maken waar je tevreden mee bent.