Verschillende soorten steigers 

Verschillende soorten steigers 

Ben je op zoek naar een steiger voor je nieuwe klus? Dan is het belangrijk dat je hierbij ook de juiste steiger kiest voor jouw klus. Kijk daarom van te voren eerst welke klussen je regelmatig op hoogte moet uitvoeren. In dit artikel leggen we de verschillen tussen de verschillende rolsteigers uit. 

Kamersteiger 

Ben je op zoek naar een steiger wat je kan gebruiken voor binnen? Dan is een kamersteiger het beste om een klus binnen uit te voeren. Voor een schilder is het bijvoorbeeld ook belangrijk om veilig zijn werk te kunnen uitvoeren. Een kamersteiger kopen is dan een prima oplossing om binnen veilig op hoogte je klus te kunnen uitvoeren. Daarnaast kan er ook worden gekozen om een klein steiger te nemen. Dan is een vouwsteiger weer gemakkelijker. Deze kan gemakkelijk worden uitgeklapt en weer worden opgevouwen. 

Rolsteiger 

Een rolsteiger is een van de bekendste en tevens meest gekochte steigers. Deze steiger is vervolgens breed inzetbaar. Het gemakkelijkste aan deze steiger is zijn mobiliteit. Je kan een rolsteiger namelijk heel gemakkelijk verplaatsen rondom een woning. Waar je normaal gesproken een ander steiger compleet opnieuw moet afbouwen. Kun je nu door de wielen onder de steiger gemakkelijk deze van punt A naar punt B verplaatsen. Daarom is het voor buiten ideaal om een rolsteiger te hebben. Daarnaast werkt het niet alleen gemakkelijk dan een ladder, maar is het bovendien ook nog veel veiliger.   

Een vaste steiger  

Het plaatsen van een vaste steiger wordt vaak gedaan bij grotere projecten. Dan wordt een vaste steiger rondom een woning of een gebouw geplaatst. Dan hoeft er namelijk niets te worden gedaan met rolsteigers die bijvoorbeeld verplaatst moeten worden. Er wordt dan vaak gekozen voor een vast steiger wanneer er veel tijd kan worden bespaard doordat met een vast steiger kan worden gewerkt. Het opbouwen van een groot vaste steiger kost namelijk veel meer tijd dan het opbouwen van een rolsteiger. Hiervoor moet echter vervolgens wel gekozen worden voor een specialist die de steiger vervolgens kan opbouwen.