Waar moet werkkleding aan voldoen?

Waar moet werkkleding aan voldoen?

In de zorg, de bouw en bij de bakkerij om de hoek: werkkleding vindt je in allerlei branches van de arbeidsmarkt. Werkkleding moet van uitstekende kwaliteit zijn en voorzien in voldoende bewegingsvrijheid. In het ene beroep is functionaliteit echter belangrijker dan in het andere. Mannen, maar zeker ook vrouwen in de bouw-, agrarische en transportsector willen er –naast comfortabel– ook stijlvol bij lopen.

 

Stijlvol uiterlijk

Denk jij bij werkkleding ook direct aan een groene overall? Werkkleding hoeft echter niet alleen maar functioneel te zijn. Carhartt Workwear bewijst dit met de uitgebreide werkkledinglijn. Kleding moet van goede kwaliteit zijn, maar steeds vaker ligt ook de focus op het uiterlijk. Het is niet gek om ook in je vrije tijd in je werkkleding rond te lopen. Kleding en accessoires als riemen, mutsen en handschoenen, zijn in veel bijpassende kleuren verkrijgbaar. Comfortabel en stijlvol werken is de toekomst.

 

Eisen van werkkleding

Buitenwerkers als bouwvakkers en schilders hebben baat bij stevige kledij die genoeg warmte bieden en beschermen tegen diverse weersomstandigheden. Als je in de buitenlucht werkt is werkkleding vaak verplicht en moet het aan bepaalde eisen voldoen. Kwaliteit is belangrijk, want kleding moet goed ademen en het materiaal moet prettig aanvoelen op de huid. Bij een schoonheidssalon of bakkerij is de functie van werkkleding juist het schoonhouden van je alledaagse kleding. Bovendien zorgt het hier voor een frisse uitstraling van de medewerkers.

 

Werkkleding voor vrouwen

Een heikel punt in de wereld van werkkleding. Vrouwen moeten vaak genoegen nemen met te wijde kledij dat belemmert in de uit te voeren werkzaamheden. De aandacht wordt echter steeds vaker gevestigd op vrouwen werkzaam in de bouw of transport. Steeds meer keuze is voorhanden. Professionele werkkleding voor vrouwen heeft een mooiere vrouwelijke pasvorm met goede bewegingsvrijheid. Je prettig en vrouwelijk voelen wil je namelijk ook  op je werk.

 

Verschillende lagen

Voor mensen in de bouw, hoveniers en andere buitenberoepen is het belangrijk dat zij verschillende lagen over elkaar dragen. Zo zijn zij bestand tegen kou, worden ze beschermd tegen harde wind en kunnen ze bovenlagen uittrekken bij warmte. Om het pakket volledig te maken moet ook regenkleding en in sommige gevallen veiligheidskleding hier onderdeel van zijn. Carhartt is een merk die voorziet in alle mogelijke kledinglagen. Van shirts met korte of lange mouwen tot dikke werkjassen en van shorts tot gevoerde broeken: alles is verkrijgbaar.

 

Waar kan ik werkkleding kopen?

Er zijn bepaalde bedrijven die gespecialiseerd zijn in het maken van werkkleding. Standaard professionele werkjassen, werkbroeken, reflectie- en regenkleding hebben zij standaard op voorraad. Speciale wensen worden uiteraard ook gehoord. Extra zakken, een andere kleur of een logo of opdruk van de bedrijfsnaam op de kleding. Vaak is meer mogelijk dan je denkt. Overleg dus goed met de fabrikant. Je kunt ook kiezen voor bedrukte werkkleding via Jobo Promotions. Bedrukte werkkleding geeft je werknemers een autoritaire uitstraling en kan ook een boost geven voor de naamsbekendheid van je bedrijf.