Je woning verbouwen in drie overzichtelijke stappen

Je woning verbouwen in drie overzichtelijke stappen

Maak een renovatie niet moeilijker dan die al is! Door onze tips te lezen kom je al een flink eind op weg met het realiseren van jouw droompaleis.

Plan op papier zetten

Doorloop je woning en noteer welke ruimtes de meeste prioriteit hebben wat betreft het onder handen nemen ervan. Misschien kan de buitenkant ook wel een renovatie gebruiken. Hoe het ook zij, laat de minder belangrijke klussen voorlopig voor wat ze zijn om tijd en geld te besparen. Ga na wat je nodig hebt aan bouwmaterialen en koop ze bij je lokale bouwmarkt. Hetzelfde geldt als je gereedschap enige aanvulling kan gebruiken; misschien kun je dit zelfs wel lenen van iemand uit je directe omgeving.

Directe omgeving – en/of professionals – inschakelen

Buren, vrienden en familieleden die beschikken over het gereedschap dat je nodig hebt, kunnen daar wellicht ook heel goed mee omgaan. Vraag ze daarom of ze je willen helpen bij klussen die je perfect zelf kunt overzien!

Voor vakmanschap schakel je een aannemer in die hoog staat aangeschreven. Ga niet voor de goedkoopste maar kies iemand die je vertrouwt en waar je een persoonlijke klik mee hebt. EN die bovendien kan leveren wat jij wilt! Maak duidelijke afspraak met deze persoon om nare verrassingen te voorkomen.

Afval weggooien

Je wilt niet steeds heen en weer hoeven te rijden naar de milieustraat maar je wilt wel een veilige werkomgeving die gevrijwaard is van puin – hier zou je immers over kunnen struikelen. Daarom is een container huren voor de door jou te verwerken afvalstroom een geweldig idee! De chauffeur van Regiocontainer komt je bak brengen én halen op de afgesproken dag en het door jou gewenste tijdstip. Bovendien wordt deze tussentijds frequent geleegd, zodat je altijd voldoende ruimte hebt om je puin kwijt te kunnen!