Stijlen van uw huis

Velen van ons nemen voor het uitzoeken van binnendeuren ruim de tijd om tot de juiste over te kunnen gaan. Iedereen weet wel uit ervaring dat binnendeuren een grote invloed hebben op de inrichting van uw huis. Binnendeuren zijn mede bepalend voor de sfeer in huis. Er zijn daarom ook zeer veel verschillende soorten deuren. U kunt bijvoorbeeld een geheel gesloten deur nemen die geheel vlak is. Ook kan men kiezen voor een deur die bewerkt is en bepaalde patronen heeft.

Stijl van uw huis

Wanneer u een binnendeur van Lundia kiest is het belangrijk dat de deur past bij uw interieur. Binnendeuren zijn er namelijk in verschillende soorten stijlen verkrijgbaar. Zo is er bijvoorbeeld een moderne binnendeur. Zo’n deur is vaak strak en bezit rechte lijnen. Klassieke binnendeuren hebben vaak een profilering die authentiek is aan de stijl. Hierdoor krijgen de deuren, door een dergelijke profilering, een speciale uitstraling. Naast al de verschillende stijlen die men kan aanschaffen kan men ook nog kiezen voor binnendeuren met glas. Je kan hierbij kiezen voor een deur die praktisch helemaal uit glas is opgebouwd. Ook kan je hierbij de keus maken een binnendeur te kiezen die voorzien is van kleine ramen. Voor het glas kan de keus worden gemaakt voor een heldere soort maar je hebt ook de keus voor bewerkt glas. Er zijn ook personen die kiezen voor deuren met glas in lood. Dan heeft u echt iets speciaals wat men niet vaak tegenkomt en zeker de inrichting van uw huis mede bepalen.

Soorten

Je hebt voor deuren ook nog de keuze voor stompe deuren en opdek. Bij een opdek deur valt de deur een stukje over het kozijn. Hierdoor zie je geen naad tussen de deur en het kozijn. Opdek deuren zijn gemakkelijk te plaatsen. Er is vaak ruimte genoeg. Een stompe deur moet worden afgehangen en op maat worden gemaakt. Laat dat werk over aan de vakman. Wanneer u het zelf zou doen en hij zou niet goed sluiten dan krijgt u er spijt van dat u het zelf heeft gedaan.