Wil jij graag timmerman worden?

Timmerman is een populair beroep. Als timmerman werk je met verschillende materialen met als doel bepaalde constructies te maken of te repareren. Zo ben je als timmerman bijvoorbeeld in staat om een kozijn te maken of te repareren. In dit artikel besteden wij aandacht aan het beroep timmerman en zullen wij jou vertellen wat het beroep precies inhoud en hoe je het kan worden.

Wat moet je als timmerman goed kunnen?

De meeste mensen die een timmerman worden, zijn al handig van hunzelf. Maar dat betekent niet dat er voor mensen die deze gave niet hebben geen mogelijkheid is om timmerman te worden. Een timmerman moet inzicht hebben voor het maken of repareren van bepaalde constructies. Het moet in staat zijn om alles goed uit te meten, te inspecteren en te controleren. Daarnaast moet het natuurlijk in staat zijn om een spijker recht te slaan. Als timmerman kun je voor jezelf aan de slag of heb je de mogelijkheid om bij een bouw- of timmerbedrijf te werken.

Hoe word je een timmerman?

Een timmerman word je door een timmerkracht opleiding  aan het mbo (niveau 2 of niveau 3) te volgen. Nadat je deze opleiding positief hebt afgerond kun je bij timmerbedrijven solliciteren. Bij sommige bedrijven word je ook aangenomen zonder opleiding. Dit hangt uiteraard af van je kwaliteiten. De opleiding duurt een aantal jaar en in de tussentijd zal je bij verschillende timmerbedrijven stage lopen om het vak in de praktijk te leren. Wil je meer weten over het beroep timmerman? Klik dan op de link!