Steigers voor bouwbedrijven

Ben je momenteel op zoek naar een handig steiger om jouw medewerkers op een gemakkelijke en veilige manier op hoogte te laten werken? Een steiger kopen is hiervoor de ideale oplossing. Er zijn echter wel verschillende soorten steigers die hiervoor gebruikt kunnen worden. In dit artikel bespreken we de verschillende vormen steigers.

Een rolsteiger voor klusjes op hoogte

Van alle soorten steigers, is de rolsteiger wellicht degene die het vaakst wordt gekozen als het gaat om wat kleinere klusjes. Een rolsteiger is door haar bijbehorende wielen, namelijk zeer mobiel. Waardoor het gemakkelijker is om een rolsteiger te nemen. Een vaste steiger is namelijk veel meer werk en een ander type is al vaak te klein. Daarbij is een rolsteiger ook in verschillende groottes beschikbaar.

Een vast steiger voor grote projecten

Het plaatsen van een vaste steiger is gemakkelijk wanneer er een wat grotere klus moet worden uitgevoerd. Het opbouwen van een vaste steiger kost ook nog wat meer tijd dan een rolsteiger. Het is echter wel gemakkelijker zodra hij eenmaal staat. Een vaste steiger wordt dan ook vaak bij grote bouwprojecten gebruikt, omdat vaak voor weken aan een stuk rondom een woning op hoogte gewerkt moet worden. Dan is het vaak gemakkelijk als je direct de steiger op kunt, zonder deze eerst hoeven te verplaatsen.

Kamersteiger voor een klus binnen

Heb je ook een aantal klussen voor binnen? Dan kun je er ook voor kiezen een kamersteiger te kopen. Deze steiger is namelijk ideaal voor kleine klusjes binnen, doen jullie bijvoorbeeld ook het nodige schilderwerk of iets anders in de woning op hoogte worden gemaakt? In deze gevallen is een kamersteiger ideaal.

Een vouwsteiger

Een vouwsteiger is de meest simpele vorm van een steiger. Deze kan namelijk heel gemakkelijk worden opgebouwd en worden ingeklapt. Een vouwsteiger kan vaak ook in combinatie worden gebruikt met een vast steiger of voor een kleine klus rondom het huis.