Het gebruik van de garage en de garagedeur

Het gebruik van de garage en de garagedeur

Misschien komt er een groot vraagteken in je hoofd naar boven als je de titel van dit blog leest. Waar we in feite op doelen, is dat de manier waarop je garageruimte gebruikt gevolgen heeft voor welke garagedeur je kiest. Lees snel verder, dan zal je snel begrijpen waar we het over hebben.

De toepassingsmogelijkheden van de garageruimte

Hoewel je in 1e instantie wellicht zult denken dat de garage enkel geschikt is om je auto en je fiets in te stallen, is dat slechts een van de mogelijkheden van wat je met deze ruimte zou kunnen doen. Naast de opslagfunctie kun je er namelijk nog veel meer meedoen, zoals de ruimte ombouwen tot een kantoor.

Je garage als kantoor of praktijk gebruiken

Je ziet het steeds vaker, zelfstandigen die in de garage een kantoor of een praktijk maken. Op zich helemaal niet zo gek, want op die manier heb je toch een gescheiden werkplek van je woonhuis, maar heb je niet de hoge lasten van het huren van een kantoorruimte. Een ander alternatief is om de garage tot slaapkamer om te bouwen.

Zodra je ervoor kiest om de garage als werk of woonplek te gebruiken, is het van belang dat je de ruimte goed isoleert en kiest voor een geïsoleerde garagedeur. Een van de meest geschikte deuren is een garagedeur met loopdeur. Met dit type deur heb je als het ware een aparte voordeur in het deurblad zitten, waardoor je de garagedeur in principe dicht kunt laten.

De garageruimte als opslag gebruiken

Wanneer je ervoor kiest om de garageruimte te gebruiken om spullen in op te slaan, wil je de ruimte natuurlijk optimaal benutten. Om het te kunnen doen is het verstandig om voor een mooie roldeur te kiezen. Dit type deur wordt namelijk verticaal opgerold, waardoor je het plafond geheel vrij houdt. Ook heb je geen last van het deurblad dat naar binnen toe kantelt waardoor je opslagstellingen tot aan het deurblad kunt opbouwen. Wanneer je ervoor kiest om een garage als opslagplaats te gebruiken, is een geïsoleerde garagedeur in principe overbodig, tenzij de spullen die opslaat eisen stellen aan het klimaat in de garageruimte. Zoek dat dus eerst goed uit en laat je vervolgens door een garagedeur specialist voorlichten over de mogelijkheden voor wat betreft de deur van de garage.

Naast de manier waarop je de garage gebruikt, is ook de uitstraling van de deur van groot belang. Wanneer je bijvoorbeeld een boerderij woont, is een deur van hout natuurlijk al veel mooier dan een moderne strakke deur van aluminium. Kortom, vergeet niet om naast het functionele gebruik ook te kijken naar de uitstraling van diverse deuren.