Kunststof kozijnen

Veel bedrijven verkopen kunststof kozijnen maar de klant tevredenheid loopt sterk uiteen. Vaak heeft dat te maken met de kwaliteit, afhandeling en de plaatsing. Waar moet u op letten?

De keuze voor het kozijn zelf is relatief makkelijk want het is een fysiek ding en u weet echt wel wat u mooi vindt. Er zijn verschillende profielen en kleuren en er kan ook een hout-look folie worden toegepast. Het beste is ook om het te laten monteren, dit is immers specialistisch werk waar jaren ervaring voor nodig is. Maar hoe weet u nu of u met de juiste partner in zee gaat voor uw renovatie?

hoog wooncomfort dankzij de beste isolatie

Welk bedrijf kiezen

Zoek een bedrijf met een goede reputatie en lees hun reviews door, zo krijg je een beeld van wat je kunt verwachten. Hebben ze ook een uitgebreide website met veel informatie of is het flinterdun met alleen een 06 nummer er op?

Kies een bedrijf dat al langer bestaat, u wilt immers indien nodig gewoon kunnen bellen mocht u service vragen hebben. Dit kan zelfs jaren later het geval zijn mocht het nodig zijn om bijvoorbeeld een scharnier opnieuw af te stellen dan is het fijn dat u gewoon met hetzelfde bedrijf kunt bellen en niet achter een fabrikant aan hoeft te gaan.

Ga niet in zee met de goedkoopste aanbieder, met kozijnen is het goedkoop is duurkoop. Kies voor A-kwaliteit kozijnen van bijvoorbeeld VEKA of Schüco, deze zijn het stevigst, isoleren erg goed en hebben een sterk stalen frame binnen in het kunststof zitten. Bijkomend voordeel is dat ze ook inbraakwerend en brandvertragend zijn. Goedkope kozijnen hebben geen stalen frame, veel dunnere wanden en zijn veel minder goed beveiligd tegen inbraak.

Vraag om afhandeling volgens de richtlijnen VKG keurmerk, dit geeft u zekerheid over het proces. De richtlijnen van de VKG zijn er op gericht dat u als klant zich geen zorgen hoeft te maken over verrassingen. Zo hoeft u nooit een aanbetaling te doen en krijgt u minimaal 10 jaar, soms zelfs 20 jaar garantie

Alles vastleggen op papier

Let op dat uw wensen goed zijn vastgelegd, compleet met een tekening van hoe de kozijnen worden ingedeeld. Zo voorkomt u verrassingen en kunt u hier altijd later aan refereren mocht een en ander niet naar wens zijn.

Let op dat er ook afspraken zijn over het plaatsen van vensterbanken, afwerking en dat al het hang en sluitwerk voldoet aan een veiligheids keurmerk. Zo zijn er PKVW en SKG, kies voor in ieder geval twee sterren SKG. Grote kans dat u dan ook korting op uw inboedelverzekering kunt krijgen.

De montage

Verzeker uzelf er van dat het kozijn wordt geplaatst op een kunststof stelkozijn, dat is van groot belang omdat dit de enige manier is waarop de afdichting vele jaren lang optimaal blijft. Zo niet dan heeft u al na een paar jaar last van tocht, lekkage en condens/schimmel. De montage op een stelkozijn kost wel iets meer maar dit verdient zich in de loop der jaren dubbel en dwars terug

Kijk bij de montage goed of alles volgens uw bestelling is in de juiste kleur en met de juiste indeling. U heeft immers betaald voor iets en dan moet u dat ook krijgen.

Zijn kunststof kozijnen beter dan hout of aluminium?

Kunststof is niet alleen beter betaalbaar dan hout en alu maar ook beter isolerend. Tegenwoordig zijn ze ook erg sterk, geven ze de beste isolatie en verkleuren ze niet. Zelfs de optiek is naar uw wensen aan te passen, er kan ook een houtnerf uiterlijk worden bereikt door middel van een speciale folie. Dankzij recycling is de duurzaamheid van kunststof kozijnen enorm toegenomen, het geheel kan voor 100% worden gerecycled. Ook mooi meegenomen is dat u ze nooit meer hoeft te schilderen!

Mocht u kiezen voor kunststof kozijnen dan bent u in ieder geval verzekerd van jaren lang energiebesparing en wooncomfort – ze gaan normaal gesproken tot 70 jaar mee.

bron : https://www.benitech.nl/kunststof-kozijnen/