Welke garagedeur past het beste?

Welke garagedeur past het beste?

Een nieuw huis gekocht, een mooie tuin laten aanleggen en ook nog een garage naast het huis. Alleen de garagedeur mist nog. En welke deur past nu het beste bij de rest? Tegenwoordig zijn garagedeuren in veel verschillende soorten te verkrijgen. Enkele tips voor het kiezen op een rij.

Cassette motief

Op deze garagedeuren zijn, zoals de naam aangeeft, cassettevormen zichtbaar. Brede planken onder elkaar en dan in de breedte mooie cassettes. Dit type past uitstekend bij klassiek ogende huizen en monumentale panden. Verder hebben deze deuren een mooie houtnerf structuur en hebben ze vanwege de dikte van 40 mm een goede isolerende werking.

Plankuitvoering

Het meest verkocht is de plankuitvoering garagedeur. Deze zijn het meest in ons straatbeeld te vinden en iedereen herkent ze. De planken onder elkaar. Ook deze hebben een dikte van 40 mm en afdichtingsprofielen zodat er geen koude tocht doorgelaten kan worden.

Garagedeur met lijnmotief

De garagedeur met lijnmotief lijkt het meest op de plankuitvoering. Echter zijn de planken wat dunner en zijn er dus meer lijnen te zien. Zoals alle anderen ook hier een uitstekende isolatie en worden een ketting-aangedreven motor inclusief 2 afstandsbedieningen meegeleverd.

Vlakke variant

De vlakke variant heeft weer wat bredere planken en minder lijnen en past beter bij bedrijfsruimtes of schuren. Alle garagedeuren zijn te verkrijgen in verschillende maten. Zit de juiste maat er niet tussen dan kunnen de deuren altijd op maat gemaakt en geleverd worden. Het is mogelijk om een nieuwe garagedeur te laten plaatsen, maar ook om oude garagedeuren te laten vervangen.

Zoals te zien, is er voldoende keuze voor het kiezen van de meest geschikte deur. Zeker waard om even goed over na te denken. De meeste deuren kunnen meer dan 20 jaar mee gaan dus voorlopig moet er tegenaan gekeken worden.