Waarom een schuifdeurkast?

Wil je graag veel ruimte overhouden in je slaapkamer? Dan is een schuifdeurkast voor je kleding en linnengoed een juiste keus. Met een schuifdeurkast heb je namelijk geen deuren die openstaan. Zelfs in een smalle ruimte naast je bed kan nog een schuifdeurkast gerealiseerd worden. Een schuifdeurkast kun je natuurlijk kant en klaar kopen maar wanneer je een handige klusser bent is het misschien aan te bevelen om zelf zo’n kast samen te stellen en in elkaar te zetten. Een kast met deuren die schuiven kunnen in een kleine kamer veel ruimte creëren. Ook is een schuifdeurkast meer stofvrij dan een gewone kledingkast omdat je minder last hebt van kieren etc. Het enige probleem kan zijn is de ophoping van stof in de onderrails waar de deur in loopt. Regelmatig gebruik maken van de stofzuiger voorkomt deze stofophoping.

Op maat laten maken

Wil je de perfecte kast in je woon- of slaapkamer? Dan is het op maat laten maken door een deskundig bedrijf met professionele mensen in dienst zeker een aanrader. Deze vakmensen hebben veel ervaring en zorgen voor een kastenwand die van boven tot onder de ruimte zal benutten. Met een schuifdeurkast heb je vele mogelijkheden om je spullen op te bergen. De meeste schuifdeurkasten worden gebruikt als kleding- en/of linnenkast. Maar deze kasten zijn ook uitermate geschikt voor in de keuken of living. Het zelf samenstellen van een kastensysteem geeft mogelijkheden die helemaal toegespitst zijn op jou keus. Wil je veel legplanken of juist een groot gedeelte hang voor je kleding? Alles is te verwezenlijken.

Hulp van de configurator

Bij een aantal bedrijven waar je de schuifdeurkast zelf kunt samenstellen krijg je on-line de hulp van een configurator. Zo zie je binnen een paar minuten wat zo’n kast gaat kosten. Een aantal punten zul je zelf moeten bepalen namelijk;

  • Soorten schuifdeuren
  • Afmetingen
  • Type omlijsting
  • Deurvulling; houtsoort, kleuren, spiegels etc.
  • Indeling kast; lades, legruimte en hangruimte
  • Accessoires; schoenenrek, riemhouder, verlichting..

Soorten schuifdeuren

Wanneer je zelf een schuifdeurkast gaat samenstellen kun je kiezen uit strakke, moderne schuifdeuren. Ook kun je, wanneer dit bij je interieur past, een klassiek ontwerp toepassen. Er zijn vele omlijstingen zoals een robuuste, aluminium omlijsting of een strakke lijst van staal. Een deur van een schuifdeurkast kan worden voorzien van een spiegel. Acryldeuren geven over het algemeen een strakke uitstraling. Wanneer je een klassiek interieur hebt zullen stijldeuren meer in de smaak vallen. Er zijn dus mogelijkheden genoeg om een mooie kastenwand samen te stellen naar geheel eigen smaak.

Inmeten

Wil je on-line geen kast samenstellen maar heb je er toch een nodig? Laat dan een professioneel bedrijf de ruimte waar de schuifdeurkast moet komen inmeten. En laat de kast helemaal op maat maken. Een kastenwand met schuifdeursysteem moet immers precies op maat zijn. Er is niks erger dan dat een kastenwand net even te groot of te klein is. Te klein zorgt ervoor dat je ruimte over hebt, wat dan weer jammer is. Wanneer een kastenwand te groot is dan heb jij ook een groot probleem. Zie dat dan maar eens op te lossen. Daarom is een professioneel bedrijf die al jaren schuifdeurkasten leveren de juiste keus.