Waarom je een lockpick set zou moeten hebben

Als je net als mij bent dan vertrouw je er niet langer op dat je waardevolle spullen veilig zijn als je de deur achter je dicht hebt getrokken. Je vertrouwt daar pas enigszins op als je de deur op slot hebt gedraaid. Waarom pas als de deur op slot is gedraaid? Als je eenmaal hebt gezien hoe een slotenmaker je voordeur eenvoudig met een pasje open kan krijgen als die niet op slot is gedraaid, en daarna ziet hoe de buurman dat ook eenvoudig kan met zijn bonuskaart van de supermarkt, dan leer je heel snel je deur altijd op slot te draaien. Maar oeps … je bent je sleutels op je werk vergeten en het gebouw is al afgesloten … hoe ga je nu je huis binnen komen? Lockpicking is een oplossing!

Lockpick setje of de slotenmaker bellen?

Wist je dat een slotenmaker je met gemak tussen de €55 en €90 kan kosten? Afhankelijk van hoe laat het is en welke dag. Een lockpick beginners set kost je maar €17.95 kost bij bijvoorbeeld http://lockpickingcenter.nl/, als je niet vaak van tas wisselt kan je deze dan ook gewoon altijd bij je dragen. Een slot om op te oefenen kost hier €44,95, voor een tientje minder kan je een gewoon slot halen bij de gamma om op te oefenen. En hoe vaker je oefent des te sneller en handiger je zal worden in het openen van een slot. Het is niet illegaal om een lock picking set te bezitten en ermee te oefenen.

Het is voor mensen in je directe omgeving ook handig als je een deur binnen een aantal minuten, soms zelfs in een aantal seconden, open kunt krijgen. Want wat nu als zij niet bij hun reservesleutel kunnen en door de huidige economie niet zomaar €55 tot €90 kunnen neertellen, soms zelfs meer als je een duistere slotenmaker tegenkomt.

Je hebt dan al het geld van het lock picking setje en het oefenslot eruit gehaald door jezelf en één andere persoon te helpen.

Lock picking can save a life

Er zijn meerdere gevallen bekend waarbij lock picking mensen hun levens heeft gered. Stel je voor je ziet je oudere buurvrouw elke dag, en als ze een weekendje weg is of met vakantie dan laat ze jou dit altijd weten. Opeens zie je haar een aantal dagen niet. Je begint je zorgen te maken, maar helaas heeft ze je geen reserve sleutel gegeven voor haar huis. Je haalt je lock picking setje tevoorschijn, maakt haar deur open en vindt haar in kritieke toestand onderaan de trap waar ze vanaf is gevallen, gelukkig ben je nog op tijd om de ambulance te bellen en je buurvrouw en haar familie zijn dolblij dat je haar nog op tijd hebt gevonden. Misschien de familie niet zo als ze allemaal aan het azen zijn op haar erfenis.

Ja je bent in dit hele scenario wel even illegaal bezig geweest aangezien je jezelf niet ongevraagd de toegang mag verlenen tot iemands huis. Daarom moet je ook altijd een poststuk met jou naam en het adres kunnen tonen aan de slotenmaker als hij je binnen laat. Maar je hebt het leven van je lieve buurvrouw gered en we zullen er maar vanuit gaan dat zij geen aanklacht tegen je zal willen indienen. En de politie zal ook niet al te moeilijk doen want voor hen is het natuurlijk ook geen pretje om een lijk te vinden. Ook zullen andere mogelijkheden van jezelf toegang verlenen tot haar huis veel schade en reparatiekosten met zich meebrengen. Een nieuw raam met daarbij behorende kosten als je een raam inslaat of een compleet nieuwe deur met deurposten als de politie de deur moet intrappen.

De bovenstaande kosten niet eens meegeteld heb je het geld voor een lock picking set en een slot er ontelbare malen uitgehaald door een leven te redden.

Lock Picking als sport

Lock picking wordt ook als een sport gezien. Mensen komen zo nu en dan gezellig samen in de avond om dan heerlijk te gaan picken. Je kan via https://toool.nl/Toool achterhalen wanneer er een lock picking avond is. Je kan deze avonden echter niet zomaar bezoeken. Je moet door een bestaande member worden geïntroduceerd of een mail met je gegevens en motivatie opsturen naar de organisator. En eerlijk is eerlijk deze voorzorgsmaatregelen zijn wel nodig want zij zouden er niet blij mee zijn als ze ongewilde onderwereld figuren bij hen aan de tafel zouden krijgen. Van die figuren die een leuk tekentje bij je deur zetten om de volgende “bezoeker” in te lichte of het wel of niet slim is om zich toegang te verlenen tot jou huis.

Bron lockpickshop.nl