Zelf je deuren vervangen in huis? Vergeet vooral deze 5 producten niet!

Zelf je deuren vervangen in huis? Vergeet vooral deze 5 producten niet!

Deuren zijn onmisbaar in een huis. Elk huis heeft minimaal één deur en ze zijn er in alle soorten en maten. Een deur brengt je van de ene ruimte in de andere en kan de sfeer van een ruimte maken of breken. Deuren zijn belangrijk. Heb je ooit wel eens op deze manier naar een deur gekeken?

Na een aantal jaren zijn deuren toe aan vervanging. Het kan zijn dat iemand met de deur in huis is komen vallen, je kind kan de deur als kleurplaat zien of de schroefjes vallen er langzamerhand uit. Het kan natuurlijk ook zijn dat je op de deur uitgekeken bent en een nieuwe stijl wil toevoegen in één of meerdere ruimtes. Wil je zelf de deuren in huis vervangen? Vergeet dan vooral deze 5 producten niet!

 

1. Rolmaat en timmermanspotlood


Securiteit is belangrijk. Wanneer je zelf een deur in huis vervangt, is het belangrijk om allereerst de afmetingen helder te hebben. Dit doe je met behulp van een rolmaat. Meten is weten. Dit is een erg precieze taak, want als je er ook maar een paar millimeter naast zit, bestaat de kans dat de deur niet meer te plaatsen is. Een rolmaat is hierbij dus onmisbaar. Samen met de rolmaat kun je een timmermanspotlood gebruiken. Dit is een speciaal potlood dat wordt gebruikt voor aftekenwerk op hout, steen en beton.

2. Schroeven en schroevendraaier

Schroeven zijn een belangrijk onderdeel in het plaatsen van de deur. Om de deur eenmaal vast te zetten in de deurpost, heb je schroeven nodig. Deze schroeven plaats je op de juiste plek middels een schroevendraaier.

3. Deurklink en deurslot


Per deur maak je een afweging of er alleen een deurklink in geplaatst hoeft te worden, of ook een deurslot. Sommige deuren hebben geen slot nodig, bijvoorbeeld de deur naar de woonkamer of naar de keuken. Vaak vinden mensen het wel prettig om een slot te hebben op de deur van het toilet, de badkamer en de slaapkamer. Er is genoeg keuze te vinden in deurklinken en deursloten. Wil jij het liefst een echte design deurklink?

4. Frees


Een frees helpt je in de bewerking van hout, metaal en kunststof. Als de deurklink of het deurslot in de deur moet worden geplaatst, zorgt een frees ervoor dat je een stukje uit het materiaal kunt snijden, zodat er ruimte ontstaat om het onderdeel in te plaatsen.  

5. Nieuwe deur


Hoe logisch het ook klinkt, zorg ook zeker voor de aanschaf van een nieuwe deur. Kies je meteen een kant-en-klare deur om te plaatsen, of wil je er eerst nog een likje verf overheen doen? Dit is natuurlijk ook mogelijk. Zet de deur in grondverf en verf er een mooie laklaag overheen, zo kun je er direct voor zorgen dat de deur dient als mooie accessoire in de betreffende ruimte.

Dan nog een belangrijke tip om rekening mee te houden. Wanneer je kiest voor een houten deur, dien je rekening te houden met de luchtvochtigheid in de kamer. Het zou zonde zijn als het hout krimpt, of juist uitzet, waardoor de deur en tevens deurpost kan beschadigen.
Ben jij nog op zoek naar mooie deuren die bij jouw interieur passen?