3 instrumenten die drukverschil kunnen meten

3 instrumenten die drukverschil kunnen meten

Bij specifieke werkzaamheden met gassen en vloeistoffen kunnen instrumenten die drukverschil kunnen meten van grote waarde zijn. Dergelijke instrumenten kunnen de druk van deze gassen en vloeistoffen meten. Er zijn verschillende soorten instrumenten voor verschillende doeleinden. Best ingewikkeld als je een keuze moet maken voor het geschikte instrument voor jouw specifieke klus. Hieronder vind je een lijst met verschillende instrumenten die drukverschil kunnen meten.

1. Drukverschiltransmitter

 

Een druk transmitter, of beter gezegd een drukverschiltransmitter, kan het drukverschil van vloeistoffen of gassen meten. De drukverschiltransmitter is van roestvrijstaal. Dit apparaat maakt gebruik van zogeheten MEMS druksensor technologie. Deze technologie isoleert het gas of de vloeistof volledig van de proces meting. Dankzij deze technologie is er geen kans meer op vervuiling en brengt het proces dus minder risico met zich mee. Dankzij een laag spanningsniveau op het membraan zijn de metingen die gedaan worden met deze drukverschiltransmitter uiterst nauwkeurig en herhaalbaar.

2. Drukverschilsensor

 

Dit apparaat maakt gebruik van elektronica. Deze drukverschilsensor is compatibel met verschillende vloeistoffen en gassen zoals meerdere soorten brandstoffen, water en aardgas. Net als het apparaat hierboven zijn de metingen zeer nauwkeurig. Deze drukverschilsensor is ook vooral geschikt voor specifieke werkzaamheden. Zo kan het apparaat worden gebruikt om drukverschil over een filter of tankniveau te meten of kan het apparaat worden toegepast bij het berekenen van flow over een orifice. Deze sensor kan daarnaast tegen een stootje: beide aansluitingen mogen onder druk worden aangesloten. Dat geldt ook voor wanneer gebruikt wordt gemaakt van een enkele aansluiting.

3. Verschildruktransmitter

 

De verschildruktransmitter maakt gebruik van zogeheten LVDT Technologie. Dankzij deze techniek is de verschildruktransmitter om accurate metingen te verrichten met een lange termijn stabiliteit. Het apparaat is speciaal geschikt voor hoge nauwkeurigheden bij lage verschil drukken. De verschildruktransmitter heeft een laagst mogelijk meetbereik van 0..5 waterkolom. Daardoor is het apparaat geschikt voor het meten van flow door middel van een orifice, verschildruk over een filter of het vloeistof niveau in een tank.

 

Deze drie instrumenten hebben elk hun eigen voordelen, maar zijn in ieder geval uitermate geschikt voor het meten van druk verschillen. De uitgangssignalen, proces aansluitingen en meetbereiken van bovenstaande instrumenten zijn aan te passen aan de meeste applicaties. Dat betekent dat er altijd een geschikte verschildruk sensor of transmitter te vinden is binnen het aanbod van geschikte apparaten voor elke specifieke klus.