Waar bestaat messing uit?

Waar bestaat messing uit?

Wat is messing en waar wordt het voor gebruikt? Messing is wat men ook wel een legering noemt. Een legering is een mengsel dat bestaat uit 2 of meerdere metalen. In het geval van messing is dit zink en koper. Hierbij is het percentage koper tussen de 55 en 70%. Door het mengen van deze 2 metalen ontstaat een sterker metaal. Messing is ook wel bekend onder de naam geelkoper. Deze naam heeft het te danken aan de gele kleur die messing heeft. Deze gele kleur is geler dan koper en heeft wel wat weg van de kleur van goud. Messing is goed bruikbaar vanwege zijn hardheid en het feit dat het goed tegen vochtige omstandigheden kan.

Messing plaat

Een messing plaat kan voor zeer uiteenlopende doeleinden gebruikt worden. De reden hiervoor is dat het, mits de juiste gereedschappen gebruikt worden, makkelijk bewerkbaar is. Het komt bijvoorbeeld voor in verschillende interieurs en geeft een klassieke uitstraling. Messing platen zijn verkrijgbaar in diverse standaard maten en kan ook in afwijkende maten gemaakt worden.

Messing profielen

Er zijn verschillende messing profielen verkrijgbaar. Denk hierbij aan L-profiel, U-profiel, T-profiel. Ook een gelijkzijdig hoekprofiel of een ongelijkzijdig hoekprofiel behoort tot de mogelijkheden. Welk profiel u nodig heeft hangt er vanaf wat u ermee gaat doen. Weet u zelf niet voor welk profiel u moet kiezen, laat u dan informeren alvorens tot aanschaf over te gaan.