Cilindersloten maten

Cilindersloten maten

Wij leveren elke maat cilinder. In onderstaand overzicht vindt u verschillende kwaliteiten cilinders. De goedkopere cilinders (Abus E50 en Abus E60) zijn in beperkte maatvoeringen leverbaar. De Pfaffenhain cilinders zijn in elke gewenste maat leverbaar. In onze webshop hebben wij de maatvoeringen staat tot 70mm per zijde, maar mocht dit nog te kort zijn, kunnen wij altijd langere cilinders voor u leveren. Binnen dezelfde kwaliteit, zijn gelijksluitende cilindersloten leverbaar.

Diverse cilinderslot maten

Cilindersloten zijn in vele maatvoeringen leverbaar. De standaardmaat van een dubbele cilinder is een 30/30mm cilinder. Deze zijn bedoelt voor een deur van 4cm dik. Bij dikkere deuren zal er ook een langere cilinder geplaatst moeten worden. Dit kan bijvoorbeeld een 30/35mm zijn of een 30/40mm. De cilinder kan per 5mm verlengd worden naar beiden zijdes.

Lange cilinderslot maten

Een cilinderslot kan gemaakt worden in elke gewenst maat. De goedkopere cilinders zijn beperkt leverbaar in verlengingen. Bij de kwaliteit cilindersloten zijn lange cilindermaten geen probleem. Zo zijn er bijvoorbeeld cilinders van 30/70mm leverbaar (100mm totaal), maar ook een 80/80mm (160mm totaal) is geen probleem.

Oplegsloten en cilindersloten

Naast de standaard cilindersloten zijn ook oplegsloten in diverse maatvoeringen verkrijgbaar. De meest voorkomende merken oplegsloten zijn Cisa, Yale en Lips. Voor de oplegsloten zijn diverse ombouwsets verkrijgbaar, waarbij je het oplegslot kunt behouden en waarbij je de cilinders vervangt. De buitencilinder noemen we de staartcilinder. Deze is ook los vervangbaar, maar wil je zowel binnen als buiten dezelfde sleutel, kies dan voor een ombouwset.