Soorten plafonds

Iedere woning beschikt over een plafond. Deze beschermt en werkt buizen en draden weg. Er zijn verschillende materialen waar men uit kan kiezen voor een plafond. Op kantoor wordt vaak gekozen voor een systeem en bij mensen thuis zijn tegenwoordig vooral creatieve oppervlaktes populair. Of u nu een klassiek en authentiek uiterlijk wilt, met bijvoorbeeld hout, of juist kiest voor een strakke uitstraling, er zijn vele mogelijkheden. Laat u door een specialist informeren om een goed overwogen beslissing te maken voor uw plafond.

Houten plafonds

Een vorm welke nog klassiek aandoet, maar ook bij een moderne inrichting past, zijn houten plafonds. Hout zorgt toch altijd voor een fijne sfeer. Hout lijkt op een terugkeer te zijn. Waar de laatste jaren hout vooral vervangen werden voor ‘gemakkelijkere’ materialen, lijkt men heimwee te hebben naar de sfeer die hout met zich mee brengt. U kunt kiezen voor een houten plafond, of voor houten plafondbekleding. Door deze laatste kunt u uw huidige plafond behouden, maar wordt deze bedekt met hout, naar uw smaak.

Timmerwerk

Bij houten plafonds is het verstandig om een ervaren timmerman in te schakelen voor het timmerwerk. Bij al het houtwerk en timmerwerk is enige kennis van dit materiaal vereist. Bij plafonds is dit zeker het geval, aangezien het uiteraard moet blijven hangen. Het timmerwerk wordt tot in de puntjes door een ervaren timmerman uitgewerkt, zodat u jaren van uw houten plafond kan genieten. Als u zelf handig bent, is het een mogelijkheid om dit zelf uit te voeren, maar schakel bij onervarenheid of bij twijfel gemakkelijk een timmerman in.

Plafondbekleding

In plaats van een compleet nieuw plafond, is het mogelijk om te kiezen voor plafondbekleding. Hierbij kiest u materiaal dat u graag op uw plafonds wil hebben en een vakman brengt dit voor u aan. Zoals eerder beschreven, is het ook mogelijk om te kiezen voor plafondbekleding van hout. Een timmerman van Houtens kan u vertellen welke optie het beste bij uw woning past. Houten plafonds of juist plafondbekleding? Ook voert timmerbedrijf Houtens uit Amsterdam het timmerwerk voor u uit. Laat u van tevoren goed informeren voor het beste resultaat.