Wat je het best kunt aanschaffen als je ouder bent

Wanneer je ouder wordt is het slim om na te denken over wanneer je nog ouder bent! Het klinkt als een nadenkertje. We hebben het over de voorzieningen in de woning. Het is belangrijk om de woning aan te passen en te zorgen dat je er nog langer kunt blijven wonen. Het verhuizen op een latere leeftijd is natuurlijk niet zo gemakkelijk. Door de woning daarvoor al te laten verbouwen en aan te laten passen kun je er wonen. Zeker met het huidige beleid van de overheid om mensen langer thuis te laten wonen is het slim om hier al op tijd op in te spelen. 

 

Wat kun je aanpassen in huis? 

Het is goed om de woning te laten verbouwen. Wanneer er beneden voldoende ruimte is kan er een slaapkamer met badkamer op de begane grond komen. Kies voor een instapbad of een douche waar je rustig kunt zitten. Kies voor voldoende steungrepen om gemakkelijk te gaan staan en zitten. Maak het toilet ook wat hoger. Zo kun je er gemakkelijker vanaf komen. Als er geen optie is om de slaapkamer en badkamer naar de begane grond te verplaatsen dan is het een idee om een traplift kopen. Met een traplift kun je gemakkelijk naar boven gaan en ook weer naar beneden. Het helpt om nare ongelukken op de trap te voorkomen. 

 

Een garage of carport laten maken 

Het is ook een idee om een garage te laten bouwen of een carport met een klein deel wat afgesloten kan worden. Stel dat je later niet meer zo goed te been bent. Dan is het prettig om een scootmobiel te hebben. Met een scootmobiel is het mogelijk om iedere dag een klein uitstapje te maken. Ze worden steeds beter gemaakt en ze gaan ook steeds sneller. Berg ze veilig op in de garage!