Huis verhuren in Nederland

Huis verhuren in Nederland

Op het moment is het niet eenvoudig om uw huis te huren.  Dit komt doordat het een verhuursmarkt is. Tegenwoordig zijn de huizen schaars en de woningen worden dan ook snel verhuurd. Voor mensen die echt opzoek zijn naar een woning in de randstad is het verstandig om elke dag een klein half uur vrij te maken om de verhuurwebsites te lopen.

Zelf ben ik inmiddels 20 maanden opzoek naar een geschikte woning. Ik heb een budget van 2000 euro per maand en toch kom ik niet in aanmerking voor een huis althans telkens is iemand me voor. Ik vind het uitermate vervelend. Maarja ik kan niet veel anders verwachtten. Er wordt naar mijn leeftijd gekeken waarop automatisch wordt aangenomen dat ik een student ben die het hele huis kapot gaat maken. Ik verdien al enkele jaren boven nominaal en toch vragen mensen zich voortdurend naar mijn leeftijd en of ik wel “kredietwaardig” ben. Waarop ik denk: Ja, duhhh ik sta hier toch niet mijn tijd te verdoen. Maar ik zeg: Ja, ik ben kredietwaardig ik kan uw mijn jaaropgave sturen. Ik zet een neppe lach op en dat moet genoeg zijn.

Een ik nu een huis wil huren of verhuren in Amsterdam, Haarlem, Heemstede of Nijmegen. Het is allemaal even moeilijk en zonder verhuurmakelaar kom ik er niet tussen. Inmiddels heb ik bij 12 verhuurmakelaars een zoekopdracht lopen. Ik hoor iedere maand dat ik een woning ga krijgen en toch als ik bijna aan tekenen ben staat er weer net even in het contract dat mijn gedachten toch doet veranderen. Ik kies er dan voor om liever geen wurgcontract aan te gaan. Wat echter nog verdomd lastig is als je al bijna 2 jaar wacht. Maar ik kies liever voor zekerheid en niet voor de spanning elke maand of ik me wel aan de criteria heb gehouden van de door de verhuurder opgestelde criteria. De verhuurmakelaar die mij het meeste aanspreekt is Premium Housing. De website is www.premiumhousing.nl. Voor de mensen die dit lezen wens ik u veel succes met het vinden van uw droomwoning. En hopelijk duurt het bij een stuk minder lang dan het bij mij duurt.